Előadók 2019-ben

Főelőadó 2019-ben

Járay Márton vagyok, az idei Csillagpont főelőadója. Nem vagyok a facebookon, de ha lennék, posztolnék egy képet, amin feleségemmel és három gyerekünkkel kenuban ülve a Dunán evezünk az otthonunknak számító gödi homoksziget mellett. Posztolnék egy képet, amin bölcs tekintettel és „életigenlést" sejtető félmosollyal néznék a kamerába, arra biztatva embereket, hogy lelkigondozóként felkereshetnek. Lenne egy kép, amin a barátaim körében „rúgnám a bőrt". Egy pazar panorámakép Budapestről, a munkahelyem ablakából, ami a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének 19. emeletéből, a Mentálhigiéné Intézetből készült. Lenne egy bejegyzés lelkészeket támogató lelkiségi hétvégéről. Mivel az életem sokkal szövevényesebb ennél, és van bőven olyan rész is, amit nem szívesen posztolnék, ezért inkább nem is vagyok a facebookon. A barátaimmal offline módon tartom a kapcsolatot. Istennel pedig igyekszem közös ösvényen járni, csak Ő valahogy mindig elcsatangol mellőlem!

Nyitó és záró istentisztelet 2019

Czeglédi Péter Pál vagyok, de mindenki csak Palinak szólít. A nyitó  és a záró Istentisztelet igehirdetője leszek. Hajdúbagoson, egy Debrecen melletti kis faluban vagyok lelkész. Feleségemmel még a gimnáziumban ismerkedtünk meg és azóta nem tudom a napjaimat elképzelni nélküle. Két gyermekkel ajándékozott meg, Álmossal, aki öt éves és Ábellel, aki három éves.

A családom és a lelkészi munka mellett életem meghatározó része a hosszútávfutás. Saját határaim feszegetése és elmerülés a teremtett világ szépségében egyaránt olyan élmények, amelyek közelebb visznek Istenhez. Több dolgot tanultam ezeken keresztül. Először is azt, hogy Isten valóban szépnek szánta ezt a világot. Másodszor, vannak határaim, de Isten képes határtalansággal megajándékozni. Harmadszor, a botlás és kudarc fájdalma minden lépésben benne van, de a felállás életre szóló élménye nem következik be elindulás nélkül. 

Igyekszem Isten szabadítását, szabadságát magamba szívni és ennek örömét sugározni az emberek felé.

Reggeli áhítatok 2019

Agyalós

Szabó Pál (Nyírtelek-Rakamaz) vezetésével

Angol nyelvű

Aaron Stevens (Budapest-Skót Misszió), Muza Blanka (Hosszúpályi) és Szabó István (Budapest-József Attila lakótelep) vezetésével

Dicsőítős 

Mikló István Boldizsár (Nagyszalonta) vezetésével

Igemeditációs

Tóth Dorottya Tünde (Debrecen-Nagytemplom) vezetésével

Táncos – „Lélektánc” 

Csatári Bíborka (Budapest-Buda) vezetésével

Esti áhítatok 2019

Langschadl István vagyok, Isten elkényeztetett gyermeke. Olyan sokat kaptam tőle, hogy gyakran elfelejtek hálás lenni. 1979-ben születtem Komáromban. Dédanyámon, nagyszüleimen és édesanyámon keresztül Isten gyermekségemtől megmutatta nekem önmagát. Megtanultam: Atya csak egy van. A templomépítő füleki gyülekezet tagjaként Losoncon konfirmáltam. Aztán a pápai refiben voltam gimnazista. Az érettségi éve óta tudom, hogy Jézus Krisztus tulajdona vagyok. Máig sincs fontosabb felismerésem. A Pázmány-egyetem kitérő volt, de szintén ajándék. Ott ismertem meg feleségemet, azóta öt kisgyermekünk van. A teológia befejezésétől a felvidéki Kiskövesd gyülekezetének lelkipásztora vagyok. A szolgálatban amolyan munkásember, a Szentlélek iparosa. A Csillagponton a szerda esti áhítatot tartom. Kérlek, imádkozzatok a szolgálókért!

Berke Eszter vagyok, a kilencedik Csillagpont csütörtök esti áhítatának igehirdetője. Éveken keresztül foglalkoztatott egy kérdés: mit jelent az otthon fogalma, hol vagyok én otthon? Partium területén születtem, de már nagyon sok helyen éltem. A választ azt hiszem Izraelben, az ott töltött háromnegyed évnyi önkéntességi időm alatt fogalmaztam meg. Nekem ez a szó három dolgot jelent. Elsősorban relacionális értelemmel bír: én a kapcsolataimban vagyok otthon. Nem egy koordinátarendszerben, számokkal vagy térképpel meghatározható helyhez kötődöm, hanem azokhoz, akik testvéreim (vér vagy a lélek szerint). Másodsorban azért mégiscsak van egy hely is – épp csak az nem egy falu, vagy egy város, hanem az egész Kárpát-medence. :) Ennél kisebbre nem tudom leszűkíteni. Harmadsorban pedig az a mennyei otthon, aminek a vonzásában élünk, mozgunk és vagyunk. Alig várom, hogy az „Isten hozott itthon!" köszöntést a Nagy Kapuban álló angyaloktól halljam :)

Édes Gábor vagyok, férfi, férj, apa, lelkész és még sok minden más, amit az élet hoz, mondjuk mosógépszerelő. Jelenleg a Budapest-Fasori gyülekezet építésében veszek részt többedmagammal. Leginkább fiatalokkal foglalkozom, de egyre többször adódik lehetőség foglalkozni a lélekben fiatalokkal is, akikkel a beszélgetés rendkívül lenyűgöző és léleképítő. Nagyon sok mindenért tudok lelkesedni, leginkább a családomért, a jó zenéért és azokért az alkalmakért, amikor azt tapasztalom, hogy a menny a földi valóság tapintható része lesz. Egy örök álmodozó vagyok, akit az élet sokszor kénytelen volt már felébreszteni, de hála Istennek van sok álmom, ami teljesül(t). Egyik ezek közül, hogy most a Csillagponton hirdethetem Isten Igéjét a péntek esti áhítaton. Azt tudom mondani, hogy életem jó néhány nagy lelki élménye kapcsolódik a Csillagponthoz. Az az imádságom, hogy te is ezt tapasztald majd meg, amikor részt veszel rajta.