Házirend

Házirend

1.Nyitás, zárás

A Csillagpont 2019. július 23-án, kedden (nyitó nap) 11.00 órakor nyitja kapuit. A találkozó vendégeinek 2019. július 27-én (szombaton) 15.00 óráig kell elhagyniuk a helyszínt, hiszen a bontási munkálatok már aznap elkezdődnek.

2. Jegyek érvényessége

A hetijegyek 2019. július 23-án (kedden) 11.00-tól 2019. július 27. (szombaton) 15.00-ig érvényesek. Az adott napra szóló napijegy másnap 14.00 óráig érvényes. A jegyek nem átruházhatóak és nem visszaválthatóak!

3. Karszalag

Mindenkinek, aki belép a találkozó területére, karszalagot kell viselnie! A biztonsági korláton belül a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a karszalag meglétét. A karszalag nem átruházható. Sérült, elveszett karszalagot nem áll módunkban cserélni, illetve pótolni.

4. Háziállatok

A résztvevőknek segítő, illetve vakvezető kutya kivételével más háziállatot nem lehet a találkozó területére bevinni.

5. Sátrazás

A Csillagpont területén a sátrazás a kijelölt helyen és módon lehetséges. A részvételi hozzájárulás a területhasználatot is magában foglalja. A nem a kijelölt helyre és módon fogod felállított sátrat le kell bontani.

6.Kiskorúak

A vonatkozó jogszabályok értelmében 18 éves kor alatt csak törvényes képviselő hozzájárulásával, nagykorú kísérővel (például idősebb testvérrel, tanárral, lelkipásztorral vagy ifivezetővel) lehet részt venni a találkozón. A találkozóra csak a törvényes képviselőjük által kitöltött és aláírt nyilatkozat birtokában engedhetünk be 18 év alattiakat.

7. Dohányzás

A Böszörményi úti campus területén a dohányzás szigorúan tilos! Dohányozni csak a kijelölt helyen és csak 18 év felett engedélyezett!

8. Alkohol

Mivel Isten teremtményei vagyunk és tudjuk, hogy a testünkért elsősorban mi viseljük a felelősséget, ezért a találkozó ideje alatt – és nem csupán a területén – elvárjuk, hogy a résztvevők ne fogyasszanak alkoholt, ne használjanak drogokat vagy indokolatlanul gyógyszereket és egyéb káros- vagy tudatmódosító szereket!

9. Testi biztonság

Testi épséget és anyagi biztonságot veszélyeztető tárgyak (8 centiméternél hosszabb vágóélű kés, éles eszközök, valamint tűzveszélyes anyagok stb.) használata nem engedélyezett.

10. Orvosi ügyelet

A rendezvényen folyamatos, 0-24 órás orvosi és elsősegélynyújtó ügyelet működik. A találkozó orvosi szolgálata a vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően orvosi és elsősegélynyújtási szolgáltatást biztosít a Csillagponton.

11. Programok

A találkozó célja, hogy tartalmas programokon vegyünk részt és személyes élményekkel gazdagodjunk, ezért mindenkit buzdítunk a programokon való aktív részvételre és az időrendhez való alkalmazkodásra. Az alkalmakat és másokat ne zavarjuk oda nem illő viselkedéssel!

12. Műsorváltozás

A programváltozás jogát fenntartjuk. A találkozót és a programokat rossz idő esetén is megtartjuk, kivéve, ha a hatóságok úgy döntenek, hogy fel kell függesztenünk, le kell mondanunk azokat.

13. Parkolás

Autóval a találkozó területére behajtani csak engedéllyel lehet. Az engedély nélkül vagy lejárt engedéllyel parkoló autót elvontatjuk az autóval behajtó saját költségére. A találkozó közelében több parkoló áll a vendégek rendelkezésére. Az itt parkoló járművekért, illetve az autókban felejtett értéktárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni

14. Rend, tisztaság

Kérünk mindenkit, hogy kifejezetten ügyeljen az épületek, felszerelések és berendezések épségére. Jelezzük a meghibásodásokat! Mindent rendeltetésszerűen használjunk! Sokan vagyunk kis helyen, ezért a rend és a tisztaság fenntartása közös érdekünk! Elvárjuk, hogy mindenki a saját dolgaira ilyen tekintetben is ügyeljen, továbbá járuljon hozzá a rendhez és törekedjen a tisztaságra mindenhol.

15. Tisztelet

Másoknak adjuk meg a tiszteletet: a fiú a lánynak, a lány a fiúnak, a fiatal az idősnek, az idős a fiatalnak, a résztvevő a szervezőnek, a szervező a résztvevőnek, valamint tartsuk tiszteletben egymás tulajdonát is. Engedély nélkül ne nyúljunk mások holmijához, a saját értékeinkre ügyeljünk. A helyszínen értékmegőrzőt biztosítunk. A rendezvény területén kívül is viselkedjünk a szellemiségéhez méltóan!

16. Média

A rendezvényen való részvétellel a résztvevők hozzájárulnak a találkozó ideje alatt róluk készülő felvételek(videó, fotó, hanganyag) publikálásához.

17. Információ

A találkozó ideje alatt a kérdéseitekkel, észrevételeitekkel az információs pultokban dolgozó önkéntesekhez fordulhattok. A talált tárgyakat nekik tudjátok leadni, az elveszett tárgyak után ugyanitt lehet érdeklődni.

18. Egyéb

Fenntartjuk a jogot, hogy a Csillagpont ideje alatt a találkozó szellemiségéhez nem illő, illetve a programot akadályozó tárgyakat bevonjuk. A Csillagpont ezeknek az anyagi kockázatát és következményeit nem tudja felvállalni.

19. A világi törvények betartásán túl a Teremtő rendjét is tartsuk szem előtt!

Lukács 6, 31.:„Amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!”

János 13, 35.:Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”

A házirend megszegése a résztvevő(k) hazaküldésével járhat, mindenféle visszatérítés nélkül.

A szervezők

 

Befizetéssel kapcsolatos kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Adatvédelemmel kapcsolatos kérdések